HVAD VIRKNING ER AFFEKTIVE COMPUTING HAR PÅ AMERIKANSK?

Affektive computer markedet forventes for at firedoble på verdensplan frem til 2020, med sin nuværende andel stiger fra £6,5 milliarder til £30 mia. Denne forventede stigning i teknologi, der kan opdage og passende reagere på menneskelige følelser er blevet opfattet som et stort gennembrud i e-handel, med virksomheder at være i stand til at måle et produkt potentielle succes på grundlag af de positive/negative følelser det vækker i brugeren. Mens virksomheder kan drage fordel langsigtede fra cyber analyse af vores fysiske reaktioner, hvad er det for os? 

Affektive computing er ikke et nyt fænomen, at have været tilgængelig i mere end et årti. Ansigtsudtryk, kropsholdning, bevægelser og tale kan alle måles ved denne form for interaktiv teknologi. Det kan også opdage kraft af rytme af tastetryk og temperaturændringer i hånden på en mus til at dechifrere en brugers følelsesmæssige tilstand.

Denne modtagelig software er blevet brugt til at bygge en række B2B platforme. Indien-baserede Fibre2Fashion sagde affektive computing har aktiveret tøj detailhandlere at spore menneskelige følelser og bruge dataene til at udvikle beklædningsgenstande, salg, markedsføring og service. Det betyder, at de kan tilpasse merchandise i realtid afhængigt af stemningen i shopper. Publikum modtagelighed kan også måles under live-streaming af modeshows så tøj e-skræddere kan sende svar til afdelingerne købe og samling. Ved at identificere de rigtige følelser, er det sagt, e-skræddere er i stand til at forstå opfattelser, og hvad forbrugerne foretrækker at bære på et bestemt tidspunkt af året. For designere, kunne denne remote interaktivitet bevise en uvurderlig ressource til at hjælpe spot hvad er tilbøjelige til at være varmt eller ikke i form af modetrends.

Affektive computing kunne tilbyde fordele i en næsten ubegrænsede vifte af applikationer, hvoraf nogle er rettet mod individuelle trivsel, snarere end yderligere tjene storkapitalen. For eksempel, i e-learning solutions, kan computeren registrere fra tilgængelige køindikatorer, når brugeren har svært ved og tilbyder udvidet forklaringer eller yderligere oplysninger. Andre anvendelser omfatter e-terapi: psykiske sundhed services, såsom rådgivning, leveres online. Det er imidlertid værd at bemærke, internet-baseret terapi, selv om mere og mere almindeligt, ikke giver en terapeut som mange stikord til klientens følelsesmæssige tilstand som er tilgængelige i en real-verden session.

En anden, måske mindre indlysende fordel af stigningen af affektive computing? Det kunne en dag se lukningen af tastatur kriger. Efter alt, hvis en enkel rynke panden på en PC eller tablet er nok at registrere afsky, hvorfor gider udstationering en grammatisk uduelige 140-karakter diatribe?

Dem, der frygter affektive computing giver yderligere mulighed for en stealth-lignende grab for hvad lidt forbliver privat af deres personlige profil bør ikke lade deres følelser får bedre af dem. Alt imens er vi inden for nem rækkevidde af tænd/sluk-knap; Vi kan altid lukke denne særlige vindue af muligheder.

Forlade en kommentar