MIND (KVALIFIKATIONSKLØFTEN)

Blot fem måneder siden, det brancheforening CompTIA dristigt hævdede, at IT-kvalifikationskløften skulle lukkes ned med 55% af virksomhederne rapportering forbedringer inden for deres virksomheder. Dog hurtigt frem til oktober og samme organisation forudsige at kvalifikationskløften vil stige massivt i det næste årti som horder af eksisterende IT-medarbejdere går på Pension og den næste generation snubs teknologi.

Så hvad er sandheden? Og endnu vigtigere, hvordan kan vi få den notorisk doven og desillusionerede "Generation Y", ud af deres soveværelser og i produktiv karriere inden for IT-branchen?

På deres EMEA partner conference på 19-20 oktober 2015 meddelte CompTIA administrerende direktør Todd Thibodeaux, at fremtiden er lidt dystre med mængden af mennesker, der kommer ind i det svindende. Men med Generation Y – eller Millennials – den første generation til at vokse med teknologi bogstaveligt talt ved hånden, det er lidt overraskende, at det ikke betragtes som et godt karriereskift.

Når Andy Warhol hævdede, at "I fremtiden, alle bliver verdensberømte for 15 minutter", jeg tror ikke, nogen ville have troet, at 15 minutter var for lang en tidsfrist. Men her er vi i en alder af instant berømmelse hvor reality-shows, talent konkurrencer og YouTube-kanaler kan opbygge og bryde karriere inden for en ad-break.

Thibodeaux forklarer: "folk tror 'Jeg kan gøre det' [synge på X Factor], men nej, du kan ikke. Verden af det behov at forklare tingene på en mere brugstilfældet [orienteret] måde. Hvordan Netflix bruge skyen? Hvordan Facebook bruge sin infrastruktur? Hvordan virker en SMS-besked? Ting, som folk interagerer med hver dag. [Drejer] at kommunikere at arbejdspladser i det er ikke [om] sidde bag et skrivebord hele dagen og der er gode karriereveje. "

Og Generation Y virkelig brug for nogle overbevisende. Det er op til IT virksomheder og organisationer til at give unge en step-up-uden de omkostnings- og konsekvenser af videregående uddannelser. Ikke alle ønsker at gå på college eller Universitet, og det betyder ikke, at disse mennesker mangler ambitioner eller er ikke karriere-drevet, tværtimod faktisk.

Ed Gordon, forfatter til "Fremtidens arbejdspladser: løse the beskæftigelse og færdigheder krise," forudsiger, at USA er på kursus for en større færdigheder mangel hvis tingene ikke ændrer der." Du kan få al den nyeste teknologi, du vil,"bemærker han,"men hvis du ikke har talent bag det, din virksomhed er ikke bæredygtig."

Lærepladser vil støtte de unge på de første trin af deres karriere og bidrage til at levere færdigheder Det Forenede Kongerige, og IT-industrien, behov. Som en stærk tilhænger af lærlingeuddannelse programmer, har ændre organisationen haft enorm succes med lærlinge-ansætte en antal lokale unge og at få adgang til finansiering for deres rolle, herunder uddannelse på college. Mens vi giver beskæftigelsen og udviklingsmuligheder, vi ikke pådrage den umiddelbare pres af oppustede generalomkostninger, så det er yderst gavnligt for begge parter.

Men med alle lærepladser i verden, Generation Y også skal være realistisk. De kommer ikke til at bare gå ind i Facebook kontorer og begynde at fortælle Mark Zuckerberg hvad de skal gøre. De kunne prøve, men det ville ikke få dem meget langt. Hvis en ung den professionelle har den rette holdning og drevet til at lykkes, kan industrien stadig tilbyde et interessant og udfordrende karrierevej, og en, de stadig kunne være meget vellykket, klatre op ad karrierestigen og gøre en masse penge.

Forlade en kommentar